Ingyenes teszt a nők és férfiak közötti kereseti különbség lecsökkentésére

A nők és a férfiak közötti kereseti rés költséges ügy. A magyarországi 18,4%-os bérrés 30 év távlatában jelentősen csökkenti a nők életbevételét.A nők, férfiak és munkáltatók megsegítése végett két tesztet készítettünk, az egyiket a munkáltató, a másikat a munkavállaló számára. Mindkét teszt rövid betekintést ad abba, hogy csökkentsük a nők és férfiak közötti kereseti rést.

Adott ágazat és foglalkozás választása vezet  leginkább a nők és férfiak közötti bérréshez. Továbbá, lényeges, hogy valaki fenntartsa a kereseti képességét és továbbfejlessze magát, ha erre lehetőség adódik. Fontos az is, hogy valaki ne szakítsa félbe a karrierjét. Gyerekvállalás esetén a munka abbahagyása azt jelenti, hogy néhány évvel később csak nehezen lehet visszajutni az előző, jól kereső állásba. A gyakorlatban a gyermekes nők általában nemcsak hogy kevesebbet dolgoznak, hanem kevesebb lehetőségük nyílik a továbbképzésre és így csökken az esélyük egy jó munka elnyerését ileltően. A növekvő kereseti rés - ilyenformán - a különböző választásokból adódik össze.A munkavállalók számára készített teszt ezekre a választásokra fókuszál.

A munkaadók tesztje inkább a jogi körülményekre összpontosít.Őn, mint munkáltató, nem szeretné, ha diszkriminációval vádolnák.
  • De hogyan lehetne biztosítani azt, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bér legyen kifizetve?
  • Hogyan felelhetünk meg az ILO és az EU szabályozásnak?
  • Hogyan kerüljük el a munkahelyi szexuális zaklatás?
  • Hogyan lehet kivédeni a nemi diszkrimináció vádját, ha a z egyik munkavállaló terhes?

Bérbarometer.hu által közzétett gender teszt és a Wageindicator segít a munkáltatóknak abban, hogy később költséges hibákat kövessenek el és kényes helyzeteket teremtsenek.


Teszt munkavállalóknak


Teszt munkáltatóknak

loading...

Images

Loading...